Kutak za knjige

Melodije srca, Emma Cooper

Naklada: Znanje

Knjiga Melodije srca, oduševila me na prvu. Melody i njezina obitelj su karizmatični i simpatični, netko koga bi bilo zabavno imati u svom životu. Gotovo da sam se sprijateljila s njima, pa su mi i nedostajali u pauzama dok nisam mogla čitati.

Emma me uljuljkala u obiteljsku svakodnevicu u kojoj sam uživala, u isto vrijeme umirala od smijeha i potiho ronila suze. Naravno, njihova svakodnevica nije baš uobičajena i svakodnevna. Melody King pati od rijetkog poremećaja i nitko joj, od silnih stručnjaka koje je posjetila, nije mogao pomoći. Naime, kad je pod stresom ili doživljava izrazito intenzivne emocije ili sanja uznemirujuće snove – pjeva. Njezina melodija srca, emocije koje ima, izlaze kroz melodiju. Srce pomno bira, pa je tako pjesma gotovo uvijek u skladu s događajima oko nje. To ju često dovodi u neprilike, a silno se trudi ne osramotiti svoju djecu i staviti poremećaj pod kontrolu.

Također sam se ponekad i ljutila jer se oni ne ponašaju onako kako ja mislim da bi bilo bolje. Znate onaj osjećaj kad vam nakon nekog postupka jednog od likova odmah bljesne u glavi: „Ma zašto si to tako rekla? Jednostavno reci istinu, svi će te podržati!“ i slične, ako ne i gore rečenice? E to mi se često događalo!

Melodije srca, Emma Cooper

Kad sam se naviknula i zavoljela likove, slijedi bombastičan udar na srce. Zaplet koji nipošto nisam očekivala, kao ni kraj. A volim kad je kraj realan. Isplakala sam tonu suza, tješila samu sebe, ma osjećala sam kako me oni tješe. I nisam htjela da završi. O čemu se zapravo radi i zašto Melody pjeva, morat ćete otkriti sami.

Knjiga je imala moju punu pozornost tijekom cijelog čitanja i svima je od srca preporučujem. Splet emocija, iščekivanje, prelet očima na brzaka na nekim poglavljima samo kako biste se uvjerili da će sve biti napokon dobro, da, sve vas to čeka.

Ugodno čitanje vam želim!

Što kažu drugi:

Duhovito i originalno, slomit će vam srce pa ga ponovno sastaviti! Katie Forde

Ovo je doista vrlo osobita knjiga: duhovita, snažna, srcedrapajuća i silno dirljiva. Smijala sam se i plakala… podsjetila me koliko mi je važna moja obitelj i nagnala me da im kažem koliko ih volim. Jo Thomas

Uzbudljiv i dirljiv roman o ljubavi, gubitku i iscjeljujućoj snazi obitelji. Woman & Home

PS. Knjigu možete posuditi u knjižnici ili kupiti u Webshopu naklade Znanje ili u njihovim i drugim knjižarama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.